Reason Online Marketing logo

Online strategie

Online strategie: zonder plan geen succes

Elk succes begint met een doordacht plan van aanpak: de online strategie. Het strategisch plan geeft antwoord op de cruciale marketingvraagstukken. Wanneer vind je dat je succesvol bent? Wie is je doelgroep en via welke online kanalen ga je ze bereiken? Welk mediabudget heb je daar voor nodig? En om het plan te kunnen delen met collega’s dient dit alles ook nog eens te passen op een simpel A4-tje. Want dikke rapporten belanden nu eenmaal in de la. We hebben een 4 fasen aanpak die we geheel of gedeeltelijk met je kunnen doorlopen.

ReasonNL Icons 12
Fase 1: Bedrijfsstrategie: wat wil je bereiken?

Om tot een goede online strategie te komen zullen we eerst je huidige bedrijfsstrategie en bedrijfsmodel moeten snappen. Aan de hand van het Business Model Canvas brengen we het zakelijke speelveld en doelstellingen van jouw organisatie in kaart en geven we invulling aan jouw waardepropositie.

ReasonNL Icons 02
Fase 2: Wie is jouw doelgroep en wat willen zij?

Daarnaast is het ook belangrijk om in te zoomen op jouw belangrijkste doelgroepen. We maken 1 of meerdere buyer persona’s voor diepgaande kennis van de doelgroep. Wij geven inzicht in hun belangrijkste uitdagingen en spiegelen die met de USP’s van jouw producten of diensten en die van jouw concurrenten.

ReasonNL Icons 10
Fase3: Online marketing scan: van 0-meting naar doelstellingen

Om tot een concreet actieplan te komen hoe we jouw online doelstellingen gaan bepalen en behalen, scannen we jouw online landschap. Hoe zichtbaar en vindbaar ben je momenteel? Maar ook: welke online strategie voeren jouw concurrenten? Om jouw doelen te behalen, zoeken we per fase naar de tools, data, kanalen en campagnes die je helpen bij het halen van je doelstellingen.

ReasonNL Icons 14
Fase 4: Online customer journey: van bekendheid naar sales

Als de doelstellingen & de doelgroep zijn bepaald en we de online 0-meting hebben gedaan, kunnen we de online customer journey gaan invullen. Dit doen we aan de hand van het bovenstaand SEE-THINK-DO-CARE model. Hiermee geef je invulling aan welke boodschap je, via welk kanaal en op welk moment geeft aan je potentiële klant, lead of klant. Als dit model is ingevuld kunnen we aan de slag!

Mark – Online Strateeg “Behoefte aan een sterke online strategie? Ben je benieuwd naar de potentie van jouw organisatie en hoe je online kan groeien? Neem dan contact met mij op voor meer informatie!”

Starten met online strategie

Wil je weten waar online kansen liggen voor jouw organisatie? Of heb je vragen of opmerkingen?
Twijfel niet en neem contact op.
© Reason Digital Empowerment B.V. Alle rechten voorbehouden.
Bel ons
Online groeiscan
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram