OrangeCoach

Expertises in deze case:

Online marketeer op locatie

OrangeCoach is een internationaal online platform dat sport coaches met spelers, clubs, academies en andere werkgevers verbindt. Het bedrijf startte met tennis en is inmiddels na 11 jaar uitgegroeid naar ook andere sporten zoals padel en hockey.

Vanaf de start van OrangeCoach in 2007 is Reason al de (online) marketingpartner. Met een online marketeer op locatie worden alle online marketing activiteiten van OrangeCoach op één dag in de week de uitgevoerd. De belangrijkste doelen van OrangeCoach zijn de groei van de database van coaches & werkgevers en toename van het gebruik van credits.

+20.000 Nieuwe coaches in klantenbase
+33% Meer website bezoekers
233% Credit gebruik

De volgende activiteiten worden uitgevoerd om de doelstellingen te realiseren:

SEO

Door in te zetten en te optimaliseren op relevante zoekwoorden die het meest relevant zijn voor OrangeCoach, namelijk: tennis coach, tennis jobs, tennis vacancies, tennis coach vacancies, tennis jobs abroad. De gemiddelde positie van deze zoekwoorden is 1,0.

Social Media Marketing

Aan het begin van onze samenwerking hebben we social media voornamelijk gebruikt om naamsbekendheid te creëren. Tegenwoordig kan geen enkele coach meer om OrangeCoach heen en zetten we social media meer conversiegericht in voor vacatures en om ‘top of mind’ te blijven.

Email Marketing

Onlangs is marketing automation doorgevoerd, hiermee krijgen de coaches automatisch een email met vacatures die bij hun profiel passen. Door deze strategie is het openingspercentage van de emails +30% gestegen en het klikpercentage +15% en is het invullen van vacatures met +10% toegenomen.

OrangeCoach logo

Erwin van den Heuvel – COO OrangeCoach

“Met Marije hier op locatie is het niet alleen gezellig, maar haal ik kennis & expertise in huis die ik zelf niet heb.”

Content Marketing

De grootste score met content is natuurlijk de vacatures. We zorgen ervoor dat de vacatures goed in elkaar zitten en worden opgevangen door Google. Daarnaast hebben we een stappenplan ontwikkeld om de coach zo goed mogelijk te begeleiden in zijn of haar sollicitatieproces.

Nieuwe website

Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van een nieuwe website. Er is een multisport platform ontwikkeld waarbij de website voor verschillende sporten hetzelfde werkt, maar wel een eigen design heeft. De belangrijkste uitgangspunten voor de nieuwe website zijn geweest om websitebezoeker gedrag beter te kunnen meten, verhogen van het gebruik van credits en betere user experience.

Marije – Customer Succes Manager / Online Marketeer “Als projectmanager was ik de tussenpersoon tussen OrangeCoach en de websitebouwer. Een uitdagende opdracht om de klant wensen, technische beperkingen en online marketing wensen tot ieders tevredenheid.”
© Reason Digital Empowerment B.V. Alle rechten voorbehouden.
Bel ons
Online groeiscan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram