blank
Geschreven door: Marije Poot

De Google ‘Speed Update’ komt er sneller aan dan je denkt!

Google is al jaar en dag bezig met het verbeteren van de User Experience in de zoekmachine. Dit doen ze door regelmatig wijzigingen aan te brengen in het zoekalgoritme. De eerstvolgende update is de ‘Speed Update’

Wat houdt de ‘Speed Update’ precies in?

Vanaf juli 2018 zal het algoritme van Google ook kijken naar de laadtijd van mobiele websites. Het algoritme is bepalend voor de ranking van de zoekresultaten. Nu wordt de laadtijd van een pagina wel mee genomen, maar in een kleine hoeveelheid. Daar komt vanaf juli dus verandering in. De algemene richtlijn voor het laden van websites voordat mensen wegklikken is 2 seconden. Hoe sneller hoe beter natuurlijk. Bij langzame pagina’s zullen mensen sneller afhaken.

Google vertelde over de ‘Speed update’ het volgende:

‘’De ‘Snelheidsupdate’, zoals we het noemen, is alleen van invloed op pagina’s die gebruikers de traagste ervaring bieden en die slechts een klein percentage van de zoekopdrachten beïnvloedt. Het past dezelfde standaard toe op alle pagina’s, ongeacht de technologie die wordt gebruikt om de pagina te bouwen. De bedoeling van de zoekopdracht is nog steeds een zeer krachtig signaal, dus een trage pagina kan nog steeds een hoge positie innemen als deze geweldige, relevante inhoud heeft.’’ Google, 17 jan. 2018.

Wat kan ik doen om te zorgen dat mijn website sneller wordt?

Het klinkt misschien lastiger dan het in werkelijkheid is, je website sneller maken voor ‘Speed Update’. Hier enkele tips:

  • Het verkleinen van de afbeeldingen op je website. Hoe groter de afbeelding, hoe langer de laadtijd. Hier zijn handige plug-ins voor die dit direct doen in je CMS.
  • Hosting is een belangrijke factor die de snelheid van je website bepaald. Zorg als je bijvoorbeeld een eigen server hebt, dat je deze op de juiste manier inricht. Kom je er niet uit? Schakel dan een gespecialiseerde webhost voor in.
  • Een Javascrip bestand moet alleen laden op de pagina waar deze nodig is. Verwijder het bestand op pagina’s waar deze niet nodig is.
  • Zet de Caching aan op je website. Caching is het opslaan van gegevens op een sneller medium om sneller toegang tot deze data te krijgen. De term cache wordt meestal gebruikt voor zowel de data die gecachet worden als voor de opslagplaats waar deze data gecachet worden.
  • Kijk bij Google Webmaster Tools je crawl-snelheid. Dit is handig om te zien, want zo weet je hoe snel zoekmachines jouw pagina kunnen downloaden.

Welke handige tools kan ik gebruiken?

Een handige tool om te gebruiken om je sitesnelheid te testen is Pagespeed Insights Tool. Een makkelijk werkende tool waarmee je een rapportcijfer krijgt voor de snelheid van je website. Voor zowel desktop als mobile devices. Alle pagina’s van de website worden apart berekend. Deze tool is gratis te gebruiken en zo speel je goed in op ‘Speed Update’.

blank

Ook de Pingdom Website Speed Test is gratis te gebruiken. Je test hier de laadtijd van alle objecten die je website moeten laden, denk aan afbeeldingen, javascript HTML etc. Ook geeft het weer welke elementen snel laden en welke niet.

Test My Site – Think with Google. Deze tool laat naast de snelheid ook de hoeveelheid bezoekers zien die je kunt verliezen tijdens de laadtijd van je website. Je kunt een specifiek rapport aanvragen door je e-mailadres achter te laten. Je krijgt binnen enkele minuten dit rapport in je inbox met tips om je website sneller te maken.

Reason Online Marketing
Wil je je gehele website optimaliseren voor ‘Speed Update’? Reason Online Marketing biedt de dienst Website Optimalisatie aan. Hier kijken we naar alle facetten om naast de website sneller te laten draaien ook naar punten om de User Experience te verbeteren. Wil je weten waar je online staat? Dan is wellicht de Online Marketing Scan wel iets voor jouw bedrijf. Op basis van ruim 150 criteria beoordelen we je online media inzet, je website, je concurrentiepositie & de online marketing kennis in de organisatie.

Meld je aan voor kennis, updates & tips

© Reason Digital Empowerment B.V. Alle rechten voorbehouden.
blank
Bel ons
blank
Online groeiscan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram