Reason Online Marketing logo
online marketing aanpak
Geschreven door: Marije Poot

10 randvoorwaarden voor een professionele online marketing aanpak!

Online marketing is niet meer weg te denken in het oriëntatie- en aankoopproces van klanten. En ook steeds meer organisaties servicen hun klanten via het online kanaal. Wat zijn de randvoorwaarden om als organisatie een succesvolle online marketing aanpak te implementeren?

1. Is er genoeg “sense of urgency”? Er zijn nog veel traditionele bedrijven waar (nog) voldoende geld wordt verdiend in de huidige business. Er is geen drang om nu te investeren in online. Tot het te laat is uiteraard…….

2. Linken van online marketing aanpak aan de organisatie strategie. Een heldere en eenduidige visie. Eén stem, één koers, één visie.

3. Hoe vaak bezoekt het management de eigen website? Hoe nieuwsgierig zijn ze naar de online rapportages? En doen ze er dan ook wat mee? Betrokkenheid van het management is essentieel om succesvol te kunnen zijn.

4. Weet hoe je er online voorstaat! Voordat je concrete en reële doelen kan bepalen zul je eerst met een 0-meting inzichtelijk moeten maken hoe je nu online presteert.

5. Bepaal reële en meetbare doelen waarop wekelijks, dagelijks op wordt bijgestuurd. Alleen dan kom je in het ritme van meten, weten en verbeteren. Zonder doel kan je ook niet scoren.

Benieuwd naar onze werkwijze en online marketing aanpak?

Download onze brochure![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”50″][vc_btn title=”Bekijk onze brochure” style=”flat” color=”warning” link=”url:https%3A%2F%2Freason.nl%2Fwerkwijze%2F||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

6. Naast het bepalen van doelen is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Breng jouw doelgroep in kaart. Wat zijn hun behoefte en interesses, maar ook wat zijn hun pijnpunten?

7. Wat maakt jouw product of dienst bijzonder? Bepaal wat jouw USP’s zijn die er voor zorgen dat klanten voor jou kiezen en/of bij je blijven.

8. Is er een cultuur van samenwerken en continu willen verbeteren? Zonder wrijving geen glans, maar daar moeten alle betrokkenen wel voor open staan.

9. Mensen maken het verschil. Zorg dat je de juiste mensen in huis hebt met specifieke of brede kennis van online marketing. En natuurlijk sales expertise als het over lead generatie en lead opvolging gaat. Hoe goed de leads ook zijn, het laatste zetje is minstens even belangrijk.

10. Zorg voor voldoende financiële middelen om te kunnen investeren. Zowel in kennis en expertise als in tooling en online media budget.

Wil jij meer lezen over hoe wij organisaties helpen met het opbouwen van een professionele online marketing aanpak? Download dan onze brochure.

© Reason Digital Empowerment B.V. Alle rechten voorbehouden.
Bel ons
Online groeiscan
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram