skip to Main Content

Websites voor scholen

Reason ontwikkelt voor het basisonderwijs tegen een vriendelijk budget een nieuwe WordPress website. WordPress is het populairste CMS in de wereld, doordat het zeer gebruiksvriendelijk is en laag in kosten.

Naast de ontwikkeling en bouw van de WordPress. Zorgen we ook dat de website AVG proof is, sterk beveiligd is en dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd om o.a. de veiligheid sterk te houden. 

Wat doen we?

Of je nu een enkele school bent die een nieuwe website nodig heeft of een scholengemeenschap bent die opzoek is naar één vormgeving voor alle scholen. Wij kunnen het voor je regelen! Hieronder vindt je precies welke stappen we doen om tot de beste invulling te komen.

Inventarisatie van de wensen

Een nieuwe website laten maken is stap 1. Maar waar begin je? En wat wil je eigenlijk bereiken met je website. Wij zorgen dat we een goede inventarisatie hebben van je wensen, ideeën en must-haves. Met deze inventarisatie gaan wij verder met het ontwerpen van je website.

Design

Het webdesign bepaalt de uiteindelijke werking van de toekomstige website. De belangrijkste key-pagina’s worden visueel uitgewerkt zodat men een helder beeld heeft hoe de toekomstige gebruikers de website gaan ervaren. Hierbij gaat het niet alleen om hoe het er uit ziet, maar ook om de gebruiksvriendelijkheid (usability) en beleving (user experience, UX). Nadat het webdesign goedgekeurd is door jou, beginnen we met het realiseren van de website.

Realisatie

De realisatie is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de website. De website moet uiteindelijk feilloos functioneren op verschillende apparaten, waarbij elk apparaat verschillende eisen stelt aan de website. Door de nauwe samenwerking tussen de designer en de developer zal het webdesign en de realisatie naadloos op elkaar aansluiten. Hierdoor kunnen we de bezoekers van de uiteindelijke website een unieke gebruikservaring geven.

Feedback + Live gang

Jij krijgt tijdens het project de mogelijkheid om na de eerste oplevering feedback te geven, content in te leveren en media toe te sturen. Nadat de feedback is doorgevoerd, kan de website live worden gezet.

Na de live gang

En nu? je website is live, je kan zelf aan de slag en nu? Bij Reason bieden we verschillende vormen van support en onderhoud aan. Dit wordt op maak gemaakt naar jou wensen en de grote van je website.

Meer informatie

Het Vrijescholen Athena project: meer uniform, meer controle.

Het Athena project is gestart in 2017. Sinds die tijd hebben wij 15 website ontwikkeld. 

Met een werkgroep, bestaande uit directeuren en schoolpersoneel zijn we in gesprek gegaan om de basisbehoeftes voor de nieuwe websites te inventariseren. Tijdens deze gesprekken werd duidelijke dat de meeste scholen afhankelijk waren van een 3de persoon om hun website te bewerken.  Een duidelijke wens was dus dat de websites in eigen beheer komen met een eigen inlog.

Uiteindelijk is er besloten dat elke school een zelfde template krijgt, om zo een uniforme basis te creëren. Maar elke website kan door middel van styling aangepast worden, zoals de kleuren, het lettertype en foto’s. Zo kan elke school zijn eigen invulling van het website design bepalen.

Vervolgens hebben we met elke school een intake gedaan, om hun behoefte en huidige online activiteiten te inventariseren. Is het doel van de school het aannemen van nieuwe leerlingen of het informeren van ouders. Maakt de school gebruik van social media en worden er nieuwsbrieven uitgestuurd? 

Naast de bouw van websites hebben we tijdens het project ook WordPress cursussen gegeven in groepsverband. Zo kunnen de scholen zelf aanpassingen doorvoeren en kunnen ze elkaar helpen.

Voor elke website die is opgeleverd, is er ook een website onderhoud en support contract afgesloten. Hiermee zorgen wij er voor dat er maandelijks updates worden doorgevoerd zodat de website veilig blijft en soepel blijft werken.

Gebruiksvriendelijk WordPress CMS

Responsive design voor mobiel en tablet

Support & onderhoud per maand