skip to Main Content

STRATEGIE & ADVIES

ONLINE STRATEGIE 

Waarom is een online strategie belangrijk? Het eenvoudige antwoord is: zonder zul je (zakelijke) kansen missen.

Wie is je online doelgroep? Welke online kanalen moet ik inzetten? Welk budget heb ik nodig?

Met onze bewezen omnichannel strategieën bereiken we jouw doelgroep, met de beste boodschap en via het juiste kanaal. Wij helpen je graag met het bepalen van jouw online marketing strategie en stellen samen de beste aanpak op.

DE VOORDELEN

✓ Weten hoe je er online voorstaat
✓ Duidelijke online doelstellingen
✓ Overzichtelijk plan van aanpak
✓ Gestructureerde campagnes executie

Meetbare campagnes

ONLINE STRATEGIE & ADVIES

Waarom is strategie belangrijk? Het eenvoudige antwoord is: zonder zul je (zakelijke) kansen missen. Bijna 65% van het MKB geeft aan het moeilijk te vinden om vanuit een bedrijfsstrategie de juiste sales kanalenmix te bepalen en vervolgens een goed online marketing plan te maken.

Wij helpen jouw organisatie met het invullen of verbeteren van de bedrijfsstrategie. Op basis hiervan bepalen we kanalenmix en welke rol online dus krijgt. Hiermee stellen we een online marketing plan op om het online rendement te verhogen. 

DE VOORDELEN

  • Weten wat je online marktaandeel is
  • Goed zicht op wat de concurrentie doet
  • Inspelen op wat jou klanten echt willen
  • Sneller inspringen op veranderingen in de markt.

BEL VOOR EEN AFSPRAAK

 070 820 03 48

OOK EEN ONLINE STRATEGIE NODIG?

HOE PAKKEN WE EEN ONLINE STRATEGIE AAN?

Het opzetten van een online strategie zal je organisatie stabiliteit en richting geven om te groeien in het online landschap. Het opbouwen van een online strategie gaat hand in hand met de visie en de missie die jouw organisatie voor ogen heeft.

Uit een goede online strategie vloeit een plan voort dat al uw digitale activiteiten omvat. Hoe staan uw concurrenten online hun mannetje? Hebben ze een sterke identiteit?

Op welke kanalen zijn ze actief? Daarnaast kun je online veel informatie vinden over jouw (potentiële) doelgroep.  

Het belangrijkste is misschien wel dat de strategie het startpunt is om je online koers uit te stippelen. Zonder duidelijke strategie doe je maar iets. En dat is zonde van je tijd en geld.  

HOE PAKKEN WE EEN ONLINE STRATEGIE AAN?

Online Marketeer - Reason Digital Empowerment

RESEARCH

Op basis van de doelstellingen brengen we de online kansen in kaart. Op basis van ruim 150 criteria beoordelen we je online media inzet, je website, je concurrentiepositie en de online marketing kennis in de organisatie. Ook een online marketing scan nodig?

STRATEGIE

Na deze 0-meting bepalen we welke doelstellingen haalbaar zijn. Op basis van het See-Think-Do-Care customer journey model van Google bepalen we vervolgens met welke boodschap en welk kanaal we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. Het resultaat is een doordachte mix van elkaar ondersteunende campagnes op gebied van zoekmachine marketing, social media marketing, influencer marketing en display advertising.

Reason digital empowerment - online strategie
Icoon Strategie bepalen

DATA ANALYSE

Meten = Weten. Want als we het niet kunnen meten, dan kunnen we het ook niet verbeteren. We zorgen er voor dat al deze data overzichtelijk voor je te vinden is met behulp van handige rapportagetools.

OPTIMALISEREN

Na het bepalen van de strategie en start met het uitvoeren van de campagnes, wordt continu gemonitord welke resultaten er worden gerealiseerd. Op basis van deze data optimaliseren we campagnes, kanalen en boodschap. Daarbij houden we natuurlijk de laatste innovatie in de gaten, zodat je jouw klanten blijft bereiken en om te zorgen voor maximale groei.

Icoon strategie uitwerken
Icoon Online Marketing

RAPPORTAGE

Wij presenteren de resultaten elke week en maand. In onze maandelijkse voortgangs-meeting evalueren we de aanpak en resultaten en op basis van de resultaten geven we adviezen voor het vervolgtraject.

Online strategie - Reason Digital Empowerment

BEDRIJFSSTRATEGIE

Een doel zonder plan is alleen maar een wens. We creëren een overzicht waar je als organisatie nu staat en waar je in de komende jaren naartoe wilt. Tijdens een strategische sessie maken we inzichtelijk wat o.a. je doelstellingen, doelgroepen, producten en kernactiviteiten zijn. Daarnaast bepalen we met welke producten en USP’s je je doelgroepen kunt gaan benaderen om je doelstellingen te behalen.

Online Marketing - Reason digital empowerment

SALES KANALEN MIX

Op basis van je bedrijfsstrategie kunnen we bepalen met welke sales kanalen je de markt wilt benaderen. De belangrijkste afwegingen worden gemaakt op basis van welke doelgroepen je hebt en met welk sales kanaal deze doelgroepen het beste te benaderen zijn. Daaruit volgt dan een sales kanalen mix waarin bepaald wordt wat de rol wordt van elk sales kanaal in het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. 

Icoon online verbeteren

ONLINE MARKETING PLAN

Met een goed ingevulde sales kanalen mix is het duidelijk geworden wat er van het online kanaal wordt verwacht in het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. We doen een online marketing scan om te zien hoe je er als organisatie nu voorstaat. En op basis hiervan stellen we je online marketing plan op. Hierin worden specifieke online doelstellingen bepaald en worden de activiteiten bepaald om die doelstellingen te halen. 

SAMENWERKEN MET REASON

Met al ruim 10 jaar ervaring in online marketing hebben we al vele mooie organisaties kunnen helpen om te groeien met online!

Reason Digital Empowerment - Online marketeer

Heb je hulp nodig bij je online strategie? Vraag het onze specialist.

We geven advies welke richting het meeste online rendement voor jouw bedrijf oplevert. Neem contact met ons op om te ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen.

070 380 03 48

Heb je hulp nodig bij je online strategie? Vraag het onze specialist.

We geven advies welke richting het meeste online rendement voor jouw bedrijf oplevert. Neem contact met ons op om te ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen.

ONZE ONLINE MARKETING DIENSTEN

Reason Digital Empowerment - Online marketeer

Heb je hulp nodig bij je online strategie? Vraag het onze specialist.

We geven advies welke richting het meeste online rendement voor jouw bedrijf oplevert. Neem contact met ons op om te ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen.

070 380 03 48

Wij maken gebruik van cookies om je een zo goed mogelijk ervaring op onze website te geven. U kunt ons cookie beleid lezen door op de link te drukken.