skip to Main Content

Privacy- en Cookieverklaring

Laatst bewerkt: 6 juni 2018

1. Privacy

Jouw privacy is voor Reason Digital Empowerment van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat jouw gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij de dienst www.reason.nl allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.

Als je vragen hebt of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met Reason Digital Empowerment.

1.1 Contactformulier en Nieuwsbrief

Met het contactformulier kun je ons vragen stellen of aanvragen doen.

Hiervoor gebruiken wij jouw e-mailadres, telefoonnummer en naw-gegevens. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken.

Je kunt je inschrijven op onze nieuwsbrief. Hierin lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten, diensten en online marketing. Deze inschrijving kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via jouw account kun je dit ook doorgeven.

Indien je je inschrijft voor de nieuwsbrief via de website wordt jouw e-mailadres toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt.

1.2 Jouw account

Om gebruik te maken van bepaalde onderdelen van onze dienst moet je je eerst registreren. We vragen je om informatie over jezelf te geven en een gebruikersnaam te kiezen. Daarmee maken wij een account waarop je kunt inloggen met je gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

De informatie die wij nodig hebben zijn je naw-gegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie tot je het account opheft.

Wij bewaren deze informatie zodat je jouw gegevens niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we je gemakkelijk kunnen benaderen als dat nodig is. Je kunt via je account informatie aanpassen wanneer jij dat wilt.

1.3 Andere partijen

Wij geven jouw persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de dienst of als de wet ons verplicht. Een voorbeeld: bij een vermoeden van fraude delen wij informatie om aangifte te doen bij de politie.

1.4 Reclame

Wij willen jou graag informatie sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per post
  • per e-mail
  • via social media
  • per telefoon

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. In elke brief staat hoe dat moet. Elke e-mail bevat een afmeldlink. Je kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. Je kunt dit aangeven als je wordt gebeld. Via jouw account kun je dit ook doorgeven.

1.5 Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij geven jouw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als dat nodig is voor onze dienst of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie, zoals social media partners. Via social media buttons op onze website verzamelen de beheerders van deze diensten jouw persoonsgegevens.


2. De Type cookies die wij gebruiken op onze website en Social Media Platformen

Wij maken bij het aanbieden van elektronische (online) diensten gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om jouw instellingen en voorkeuren te onthouden maar ook om het gebruik en de relevantie van onze online activiteiten te optimaliseren. Je kan ten alle tijden de cookies verwijderen uit je browser.

Meer informatie over cookies?
Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:

Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen
Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising””

2.1 De Type cookies die wij gebruiken op onze website en Social Media Platformen

Hieronder vind je een overzicht van de type cookies die wij gebruiken:

2.1.1. Functionele & technische cookies

Wij maken gebruik van functionele en technische cookies waarmee wij je kunnen herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Functionele en technische cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

2.1.2. Analytische cookies

We maken gebruik van analytische cookies van Google Analytics. Deze cookies leggen vast hoe onze bezoekers Reason.nl gebruiken. Met deze informatie kunnen wij het gebruik van Reason analyseren en rapporten en statistieken genereren. Deze info helpt ons omReason.nl en onze dienstverlening te verbeteren. We hanteren een privacy vriendelijke instellingen. Dat betekent dat Reason niet verplicht is om bezoekers van Reason.nl toestemming te vragen voor het plaatsen van deze cookies.

2.1.3. Third party cookies

Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

 

2.2 Google cookies

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google o.a. om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

2.2.1. Google Maps

Google Maps: hiermee wordt een geografische kaart weergegeven op onze site. Bij het gebruik van Google Maps worden verschillende cookies gezet, bijvoorbeeld om het zoom-niveau te onthouden. Mogelijk stellen sommige cookies Google in staat de gebruiker te identificeren.

2.2.2. Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om te analyseren hoe gebruikers zich gedragen op de website van www.Reason.nl en om na te gaan of onze Google Adwords advertenties effectief zijn. De verkregen informatie wordt, inclusief het IP-adres van je computer of laptop, opgeslagen een server van Google. Google gebruikt deze informatie om aan ons te rapporteren hoe  wij de website kunnen optimaliseren naar het gebruik van de bezoekers.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

2.2.3. Google Adwords
Met deze cookies kan de kwaliteit vanuit Google Adwords bijgehouden worden en welke pagina’s je bekijkt via Reason.nl. Zo kunnen we relevante advertenties aanbieden op onze andere pagina’s. Zonder deze cookies heb je de kans om persoonlijke aanbiedingen mis te lopen. Deze cookies worden maximaal 18 maanden bewaard.

2.2.4. Google Remarketing

Mocht je via een advertentie bij Google op onze website terecht komen, dan wordt in sommige een cookie geplaatst waardoor je op andere websites opnieuw advertenties van Reason kunt tegenkomen. Het plaatsen en uitlezen van deze cookies gebeurt geautomatiseerd. Persoonsgegevens worden niet door Reason opgeslagen en evenmin door Google beschikbaar gesteld.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan:
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van je browser.

2.3. Social Media cookies

2.3.1 Facebook cookies

De informatie die Facebook verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Facebook heeft zich daarbij te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

2.3.2. Facebook Retargetting

Op onze website staat een Facebook-pixel waarmee wij de kwaliteit van het bezoek verkeer vanuit Facebook kunnen beoordelen. Deze pixel werkt door middel van een stukje code welke van Facebook zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook door (welke regelmatig kunnen wijzigen) om meer te weten te komen over wat zij met je (persoons-)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

2.3.3. Facebook targeting methoden

Wij maken gebruik van Facebook Pixel. De Facebook Pixel is een code die bijhoudt welke pagina’s de website bezoeker bekijkt. De Facebook Pixel maakt het mogelijk om verkopen bij te houden, namelijk met de aangepaste conversie.

2.3.4. LinkedIn

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat je direct een artikel kan delen vanuit de website.

2.3.5. Twitter

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat je direct een artikel kan delen vanuit de website. Deze cookie houdt bij welke producten je bekijkt. Zo kan dit product later in relevante advertenties getoond worden.

2.3.6. Youtube

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat je direct een video kan delen vanuit de website.

2.3.7. Google+ plugin
Deze cookie biedt de mogelijkheid dat je direct een artikel kan delen vanuit de web

2.4. Salesfeed
Aan deze website is SalesFeed Software gekoppeld. Met de SalesFeed Software worden statistieken over herkomst en gedrag van onze doelgroepen gegenereerd. De SalesFeed Software verwerkt hiertoe IP-adressen van bezoekers. De IP-adressen van een deel van de Nederlandse organisaties die deze website bezoekt, worden gekoppeld aan een database met daarin bedrijfsgegevens. Informatie over organisaties die worden geregistreerd naar aanleiding van hun bezoek aan deze website, wordt niet gedeeld met derden. Voor meer informatie over de SalesFeed Software ga naar www.salesfeed.com.

Gebruik van cookies door SalesFeed Software
Er wordt standaard 1 cookie geplaatst door de SalesFeed Software. Deze cookie betreft een sessie cookie oftewel een first party cookie. Een sessie cookie wordt gebruikt om gebeurtenissen te aggregeren. Deze cookie vervalt na een half uur inactiviteit. Er worden standaard geen third party cookies geplaatst bij bezoekers door SalesFeed software.

2.5 Webformulieren en cookies

Op de website van Reason staan formulieren. In deze formulieren wordt gebruikgemaakt van cookies die je gegevens kunnen onthouden voor de volgende keer dat je een formulier invult. De bewaartermijn is 2 jaar.

2.6. Promocials

Via Promocials kan de ontvanger een vooraf ingesteld bericht plaatsen op zijn/haar persoonlijke Facebook account. Dit gaat via een email met daarin een link naar de vooraf ingestelde berichten. De ontvanger kan een via deze berichten plaatsen op zijn persoonlijke tijdlijn op Facebook.  Promocials bewaard enkel de e-mailadressen van de personen die een vooraf ingesteld bericht hebben gedeeld. De bewaartermijn is 2 jaar.

2.7 Hotjar

Ook wordt gebruik gemaakt van Hotjar. Ook deze dienst plaatst een cookie zodat er een profiel kan worden opgebouwd van de bezoekers van onze websites. Deze cookie gebruiken we om visueel te maken hoe je op de website navigeert. Deze kennis gebruiken we om de site te verbeteren.


3. Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om jouw privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en een login token-
  • De gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem-
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert.

4.  Webformulieren

Wij bewaren gegevens die zijn ingestuurd via webformulieren of sollicitatieformulieren maximaal 2 jaar.


5. Functionaris voor gegevensbescherming

Wij hebben een zogeheten functionaris voor gegevensbescherming aangesteld. Deze persoon is verantwoordelijk voor de privacy binnen onze organisatie. Onze functionaris voor gegevensbescherming is Robert van den Bout of Mark Graatsma en is bereikbaar per e-mail op algemeen@reason.nl en per telefoon 070 82 00 348 voor al je vragen en verzoeken.


6. Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.


7. Inzage en wijzigen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
  • Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Indien je vragen hebt over de gegevens of je gebruik wilt maken van een van de bovenstaande rechten kun je contact opnemen via algemeen@reason.nl.


8. Recht op overdraagbaarheid / dataportabiliteit

Dit recht houdt in dat een betrokkene de gegevens van een verwerkingsverantwoordelijke moet kunnen verkrijgen in gestructureerde, gangbare en leesbare vorm en het recht heeft deze gegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen of rechtstreeks te laten overdragen, zonder daarbij te worden gehinderd tenzij dit afbreuk doet aan rechten en vrijheden van anderen. Een betrokkene heeft recht op overdraagbaarheid voor zover het gaat om door hem zelf verstrekte gegevens.


9. Klacht indienen

Als je vindt dat wij jou niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.


10. Contactgegevens

Reason Digital Empowerment B.V.
Javastraat 14
2585 AN Den Haag
algemeen@reason.nl
0708200348

 

Wij maken gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke ervaring op onze website te geven. Om jouw voorkeur te registeren moet jouw browser cookies accepteren. Meer informatie over ons beleid en het instellen van cookies kun je in onze privacy- en cookieverklaring vinden. Als je gebruik maakt van onze website zonder je voorkeur aan te geven registreren we alleen functionele cookies.